Прэм'ер-міністр Беларусі Андрэй Кабякоў мае намер азнаёміцца ​​з ходам выканання рашэнняў кіраўніка дзяржавы і ўрада па развіцці ААТ "Івацэвічдрэў". Ён робіць рабочую паездку ў Брэсцкую вобласць.

ААТ «Івацэвічдрэў» у 2012 годзе быў рэалізаваны інвестыцыйны праект «Будаўніцтва цэха па вытворчасці драўнянастружкавых і ламініраваных пліт магутнасцю 250 тыс. м куб. у год». Акрамя асноўнай вытворчасці створана таксама ўласная вытворчасць сінтэтычных смол і насычэнні дэкаратыўных папер. У складзе праекта маецца энергетычная ўстаноўка магутнасцю 30,7 МВт, якая працуе на драўняных адходах. Праведзена таксама мадэрнізацыя абсталявання ў цэху па вытворчасці ДСП. Уведзены ў эксплуатацыю абсталяванне для аўтаматызаванага падагрэву стружкавых дывана, сістэма аптымізацыі і размеркавання насыпкі стружак, а таксама абсталяванне, неабходнае для арганізацыі вытворчасці смол класа эмісіі Е1 для вільгацятрывалых ДСП.

Аднак на гэтым развіццё вытворчасці не скончылася. Акцыянерным таварыствам рэалізуецца яшчэ адзін інвестыцыйны праект па мадэрнізацыі і перапрафіляванню існуючых вытворчасцей. Прадугледжана арганізацыя лесапільнай вытворчасці магутнасцю перапрацоўкі 60 тыс. куб. м круглага лесу ў год і рэканструкцыя цэха мэблевых дэталяў. Агульныя інвестыцыйныя затраты па праекце ацэньваюцца ў 19,6 млн. еўра. Акрамя таго, для цэха ДСП прадугледжана ўкараненне сістэмы аўтаматызацыі ўліку гатовай прадукцыі і некаторага лабараторнага абсталявання.

ААТ "Івацэвічдрэў" уваходзіць у склад канцэрна "Белляспаперпрам" і з'яўляецца адным з найбуйнейшых у Беларусі вытворцаў драўнянастружкавых пліт (ДСП). У 2012 годзе на прадпрыемстве рэалізаваны інвестыцыйны праект - уведзены ў эксплуатацыю новы цэх па вытворчасці ДСП, у тым ліку ламінаваных, магутнасцю 250 тыс. куб.м у год. Высокатэхналагічная вытворчасць аснашчана самым сучасным абсталяваннем вядучых сусветных вытворцаў. Прадукцыя акцыянернага таварыства запатрабавана вытворцамі мэблі і будаўнічымі арганізацыямі як унутры рэспублікі, так і за яе межамі.

Глядзець відэа "Беларусь 1": http://www.tvr.by/upload/video/05032104_%281%29.mp4