Прэзентацыя дрэваапрацоўчай галіны Беларусі адбылася на міжнароднай выставе Timber Expo ў Вялікабрытаніі.

Пасол Беларусі ў Вялікабрытаніі Сяргей Алейнік, адкрываючы семінар, адзначыў, што Беларусь заўсёды адкрыта для супрацоўніцтва і бачыць вельмі перспектыўнымі ўзаемавыгадныя сувязі паміж дрэваапрацоўчымі кампаніямі дзвюх краін. Ён падкрэсліў, што ўдзел беларускіх вытворцаў у выставе Timber Expo добрая магчымасць усталяваць кантакты і намеціць патэнцыйныя напрамкі супрацоўніцтва.

Намеснік старшыні канцэрна "Белляспаперпрам" Міхаіл Касько ў сваім выступе адзначыў, што дрэваапрацоўчая галіна Беларусі сёння абсалютна канкурэнтаздольная на любых рынках. Прадукцыя мадэрнізаваных заводаў адпавядае ўсім стандартам якасці і ўжо мае шырокую геаграфію экспарту. Сёння стаіць задача асвойваць новыя гарызонты. Рынак Вялікабрытаніі ўяўляе для беларускіх вытворцаў асаблівую цікавасць, і ўжо па выніках працы першых двух дзён выставы можна адзначыць, што да нашай прадукцыі ўвага ў наведвальнікаў высокая.

Адбыліся таксама прэзентацыі беларускіх прадпрыемстваў і экспарцёраў. Сваю прадукцыю прадставілі ААТ "Івацэвічдрэў" (ДСП і мэбля), ААТ "Беларуская лясная кампанія" (ДСП, МДФ / ХДФ, фанера, мэблевы шчыт і інш.), УП "Беллесэкспарт" (лесапрадукцыя), СТАА "ЦСП БЗС" (цэментава-стружкавыя пліты). Дадаткова былі прэзентаваныя магчымасці Беларускай універсальнай таварнай біржы па таргом прадукцыяй ляснога комплексу і Банка развіцця Рэспублікі Беларусь па фінансаванні экспартных кантрактаў. Акрамя таго, на беларускай экспазіцыі адбылася кантактна-кааперацыйная біржа, пры якой прадстаўнікі беларускіх арганізацый усталявалі больш за 50 патэнцыйных кантактаў.