Прадпрыемствы канцэрна "Белляспаперпрам" у першым паўгоддзі павялічылі вытворчасць імпартазамяшчальнай прадукцыі на 11%.

У студзені-чэрвені гэтага года арганізацыі канцэрна вырабілі імпартазамяшчальнай прадукцыі на 266,5 млн долараў ЗША, што на 11% больш, чым за аналагічны перыяд 2018 года.

Выпуск прадукцыі ажыццяўляўся па 38 таварных пазіцыях. Гэта тавары, якія раней вырабляліся ў рэспубліцы ў недастатковай колькасці, або наогул не выпускаліся. Да іх ставяцца цэлюлоза, пліты драўнянавалакністыя (у тым ліку МДФ) і драўнянастружкавыя, фанера, папера і кардон немелаваныя, кардон гафрыраваны і скрыні з яго, мяшкі папяровыя, кардон негафрыраваны, папера газетная і папера санітарна-гігіенічнага прызначэння, вырабы з яе і інш.

Выпуск імпартазамяшчальнай прадукцыі ажыццяўлялі 26 арганізацый галіны.

Усе вырабленыя тавары адказваюць міжнародным стандартам якасці і карыстаюцца высокім попытам у спажыўцоў. Планамерна нарошчваюцца аб'ёмы вытворчасці сульфатнай беленай цэлюлозы, якая паступае для далейшай перапрацоўкі на беларускія прадпрыемствы, якія выпускаюць вырабы санітарна-гігіенічнага прызначэння і розныя віды папяровай упакоўкі.

У першым паўгоддзі ААТ "Светлагорскі ЦКК" зрабіла 66,5 тыс. т цэлюлозы, з якой амаль 20 тыс. т пастаўленыя айчынным спажыўцам. У цяперашні час завод сульфатнай беленай цэлюлозы Светлагорскага ЦКК паступова павялічвае загрузку наяўных вытворчых магутнасцяў. У суткі ўжо выпускаецца каля 700 тон таварнай прадукцыі. У планах прадпрыемства да канца года нарасціць аб'ём вытворчасці да 1150 тон за суткі.

ААТ «Мазырскі ДАК» планамерна нарошчвае аб'ём вытворчасці ізаляцыйных драўнянавалакністых пліт. За шэсць месяцаў выпушчана 374 тысячы ўмоўных кв. метраў гэтай унікальнай прадукцыі. Цеплаізаляцыйныя драўнянавалакністыя пліты на постсавецкай прасторы выпускаюць толькі ў Беларусі. Літаральна некалькі вытворцаў ёсць у краінах Еўрапейскага Саюза. Дадзеныя пліты адрозніваюцца высокай цеплаёмістасцю і забяспечваюць практычна поўнае паглынанне вонкавага цяпла. У доме, які абабіты такімі плітамі, будзе халаднавата ў гарачыя дні і цяпло ў халодныя. Пліты абараняюць хату ад ветру і шуму. Наяўнасць у складзе толькі натуральнай драўніны і экалагічна чыстых злучных кампанентаў забяспечвае абсалютную бяспеку для чалавека і навакольнага асяроддзя.

Вытворчасць паперы і кардона ў першым паўгоддзі вырасла на 9,3% да 166 тыс.тон, драўнянастружкавых пліт на 3,4% да 291 тыс. умоўных куб. метраў, фанеры – на 1,6% да 138,6 тыс. куб. метраў.

Прэс-служба канцэрна " Белляспаперпрам"