Напярэдадні навагодніх святаў прадпрыемствы канцэрна актыўна ўключыліся ў дабрачынныя акцыі, якія праходзяць ва ўсіх рэгіёнах рэспублікі.

Напрыклад, Гомельская мэблевая фабрыка "Прагрэс" нядаўна падарыла мяккую мэблю Бабруйскай дзяржаўнай спецыяльнай агульнаадукацыйнай школе-інтэрнату для дзяцей з парушэннем слыху. Больш за 100 дзяцей жывуць у інтэрнаце на працягу ўсяго навучальнага года, таму для іх вельмі важна, каб і ў школе адчуваўся хатні ўтульнасць. Зрабіць гэта ў тым ліку дапаможа мяккая мэбля.

Далучылася фабрыка і да дабрачыннай акцыі для дзяцей з анкалагічнымі захворваннямі фонду "Дапамагчы дзецям у бядзе", якая праходзіла ў Гомелі. Валанцёры Гомельскага каледжа народных мастацкіх промыслаў падрыхтавалі навагоднюю казку і забаўляльную праграму для дзяцей, а Гомельская мэблевая фабрыка "Прагрэс" з радасцю аказала спонсарскую дапамогу ў выглядзе навагодніх падарункаў.

Бязвыплатную дапамогу навучэнцам Бабруйскай дзяржаўнай спецыяльнай агульнаадукацыйнай школе-інтэрнату для дзяцей з парушэннем слыху ў рамках рэспубліканскай акцыі "Нашы дзеці" таксама аказалі Папяровая фабрыка "Спартак", папяровая фабрыка "Герой працы", ЗАТ "Бабруйскмэбля", галіновы навучальны цэнтр.

У цэлым у эстафеце добрых спраў удзельнічаюць практычна ўсе арганізацыі канцэрна. І гэта, як правіла, не абмяжоўваецца толькі навагоднімі святамі. На працягу ўсяго года прадпрыемствы ідуць насустрач людзям, якія жывуць у нястачы, і па магчымасці заўсёды дапамагаюць тым, каму гэта неабходна.

Так, у 2018 годзе прадпрыемствы канцэрна ў адпаведнасці з дзеючым заканадаўствам аказалі спонсарскую (дабрачынную) дапамогу розным арганізацыям і грамадзянам, якія жывуць у нястачы, на суму больш за 1,1 млн рублёў.

Прэс-служба канцэрна "Белляспаперпрам"