У Беларусі глыбіня перапрацоўкі драўніны падыходзіць да 100 адсоткаў. Пра гэта ў інтэрв'ю ІД «Беларусь сёння» распавёў старшыня канцэрна «Белляспаперпрам» Міхаіл Касько. Па яго словах, пытанне эфектыўнасці выкарыстання наяўнай ў краіне драўнянай сыравіны варта ў ліку прыярытэтных.

- Таму ўся прамысловая палітыка прадпрыемстваў канцэрна будуецца на наяўнасці ўласных драўняных рэсурсаў і іх рацыянальным, эфектыўным выкарыстанні ўнутры краіны. Стратэгічная мэта галіны - перапрацаваць існуючы запас сыравіны на ўласных прадпрыемствах і забяспечыць рэалізацыю прадукцыі з высокай дабаўленай вартасцю. Гэта магчыма пры арганізацыі вытворчасці глыбокай перапрацоўкі драўніны. Усе прадпрыемствы канцэрна працуюць у гэтым кірунку. Калі ў 2006 годзе глыбіня перапрацоўкі даходзіла толькі да 38 адсоткаў, то сёння ўжо падыходзіць да 100 адсоткаў.

Міхаіл Касько падкрэсліў, што вытворчасці працуюць практычна без адходаў. Ўцягнутая ў абарот і нізкагатунковая драўніна. Яна выкарыстоўваецца пры вытворчасці цэлюлозы і драўняных пліт.

Чытаць усе інтэрв'ю: СБ.Беларусь сёння

20.11.2020 13:50