Старшыня канцэрна "Белляспаперпрам" Міхаіл Касько наведаў ААТ "Віцебскдрэў" і правёў сустрэчу з працоўным калектывам прадпрыемства.

У першую чаргу ён праінфармаваў работнікаў ААТ "Віцебскдрэў «А б галоўных выніках працы галіны ў 2020 годзе, а таксама распавёў аб перспектыўных планах прадпрыемстваў канцэрна "Белляспаперпрам" на бягучую пяцігодку. У аснове - стварэнне новых вытворчасцяў, арыентаваных на вытворчасць запатрабаванай на ўнутраным і знешніх рынках прадукцыі. У першую чаргу, гэта праекты ў сферы цэлюлозна-папяровай вытворчасці, а таксама праекты ў сферы вытворчасці драўнянага паліва, у прыватнасці, будаўніцтва пелетных заводаў. Старшыня канцэрна падкрэсліў, што ўсе праекты будуць заснаваныя на ўцягванні ў гаспадарчы абарот наяўных у краіне драўняных рэсурсаў, у тым ліку, нізкаякаснай і мала запатрабаванай драўніны.

Падчас сустрэчы старшыня канцэрна адказаў на пытанні работнікаў прадпрыемства. Яны тычыліся такіх   актуальных тэм, як канкурэнтаздольнасць і якасць прадукцыі, сітуацыя на рынках збыту, пытанні   забяспечанасці прадпрыемства драўнянай сыравінай. Дастаткова дэталёва былі абмеркаваныя пытанні   стандартызацыі і ацэнкі якасці драўнянай плітнай прадукцыі. Гэтае пытанне падняў кіраўнік Цэнтральнай   заводскай лабараторыі ААТ "Віцебскдрэў" Міхаіл Грошаў. Ён таксама адзначыў, што на сёння для   мадэрнізаваных дрэваапрацоўчых прадпрыемстваў галіны вельмі важна мець навуковае суправаджэнне   вытворчасці. Без гэтага, як ён падкрэсліў, развівацца складана. Спецыяліст прапанаваў разгледзець   магчымасць стварэння ў сістэме прадпрыемстваў канцэрне навукова-даследчай лабараторыі па драўняных   плітах, якая магла б быць рухаючай сілай у развіцці інавацый у дрэваапрацоўчай вытворчасці.

З улікам актуальнасці для галіны пытанняў стандартызацыі, якасці прадукцыі і навуковага суправаджэння,   было прынята рашэнне правесці па гэтых пытаннях асобную нараду з запрашэннем усіх зацікаўленых, каб   выпрацаваць неабходныя мерапрыемствы для вырашэння назапашаных у гэтых сферах пытанняў.

На сустрэчы таксама былі абмеркаваны пытанні аховы працы, абыходжання з адходамі, развіцця   вытворчасці   драўляных вокнаў і іншых перспектыўных напрамкаў дзейнасці прадпрыемства.

Карыстаючыся выпадкам, Міхаіл Касько ўручыў Міхаілу Грошаву заслужаную ўзнагароду  -  нагрудны знак   адрознення канцэрна "Белляспаперпрам" "За асабісты ўклад у развіццё галіны".

Пасля сустрэчы старшыня канцэрна пабываў на ўсіх вытворчых пляцоўках прадпрыемства. Генеральны   дырэктар ААТ «Віцебскдрэў» Юрый Дойлин па ходзе наведвання прадставіў планы па развіццю вытворчасці,   планаваным пераўтварэнням у вытворчай праграме прадпрыемства і далажыў аб ходзе вырашэння бягучых задач.