Прадпрыемствы "Белляспаперпрама" ў 2021 годзе плануюць павялічыць экспарт не менш чым на 6,5%, паведаміў старшыня канцэрна Міхаіл Касько на выніковым пасяджэнні савета канцэрна.

Перадае карэспандэнт БЕЛТА. "Сярод асноўных задач на 2021 год для арганізацый "Белляспаперпрама" - працягнуць нарошчванне экспарту тавараў не менш чым на 6,5% да ўзроўню 2020 года. Аб'ём вытворчасці ў цэлым па канцэрну трэба нарасціць не менш чым на 5%. Пры гэтым найбольшы рост прамысловай вытворчасці чакаецца ў цэлюлозна-папяровай і мэблевай галінах - арыентыровачна на 16% і 6% адпаведна", - сказаў Міхаіл Касько.

Старшыня канцэрна таксама паставіў задачу нарасціць аб'ёмы вытворчасці імпартазамяшчальнай прадукцыі не менш чым на 10%. Па яго словах, для яе выканання ў апошнія гады праведзена вялікая работа па развіццю новых вытворчасцей у дрэваапрацоўцы і цэлюлозна-папяровай галінах. "Пры гэтым трэба зніжаць імпартаёмістасць вытворчасці і ў цэлым выдаткі на выпуск прадукцыі. Запланавана атрыманне эканоміі ў цэлым па канцэрне на суму Br418 млн, што забяспечыць зніжэнне выдаткаў на 20,7%", - адзначыў ён.

"Бягучы год мы пачалі з добрымі вынікамі. Паводле аператыўных дадзеных, аб'ём прамысловай вытворчасці ў студзені вырас у адносінах да студзеня 2020 года на 4%, што на 3,4 працэнтных пункта вышэй планавага значэння, прадугледжанага ў бізнес-планах развіцця арганізацый. Экспарт у студзені вырас на 12,2%. Наша задача - не змяншаць тэмпы, рабіць усё магчымае, каб атрымаць вялікую аддачу ад вытворчай дзейнасці. Прадпрыемствы нашай галіны ў 2021 годзе павінны стаць драйверамі росту ў прамысловасці, і для гэтага ў нас ёсць усе рэсурсы: уласная сыравіна - лес, перапрацоўчыя магутнасці - мадэрнізаваныя прадпрыемствы, рынкі збыту, высокая якасць выпускаемай прадукцыі і прафесійныя кадры. Упэўнены, мы справімся з гэтай задачай", - заявіў Міхаіл Касько.

У 2021 годзе плануецца ўвесці ў эксплуатацыю шэраг новых вытворчасцяў. У іх ліку завод па вытворчасці шматслойнага кардона на базе Добрушскай папяровай фабрыкі "Герой працы" і новая вытворчасць па выпуску драўнянага паліва (пелет) у Віцебску. На двух пляцоўках у Віцебскай вобласці пачнецца будаўніцтва яшчэ двух пелетных вытворчасцей. Акрамя таго, Светлагорскі ЦКК прыступіў да рэалізацыі праекта па стварэнні вытворчасці ўпаковачных відаў папер з сульфатнай беленай цэлюлозы. У прапрацоўцы і развіццё паліграфічнай вытворчасці ў холдынгу "Беларускія шпалеры".

18.02.2021 18:03