Урад урэгуляваў пытанні правядзення біржавога гандлю. Яны тычацца пэўнай пілапрадукцыі. Гэта рэгламентавана пастановай Савета Міністраў ад 15 верасня 2022 года №610.

Як паведамілі ў Міністэрстве антыманапольнага рэгулявання і гандлю, зменамі прадугледжаны магчымасць набыцця пэўнай пілапрадукцыі па-за біржавых таргоў шэрагам арганізацый, якія ажыццяўляюць пастаўкі лесаматэрыялаў спажыўцам у рамках ўнутрыгаліновай кааперацыі. Таксама карэктуецца распаўсюджванне абавязку заключэння здзелак на біржавых таргах пры закупках тавараў, уключаных у пералік, зацверджаны асноўнай пастановай №714, пры будаўніцтве аб'ектаў. Выключэннем з'яўляецца заключэнне такіх здзелак арганізацыямі, якія ажыццяўляюць будаўніцтва жылля ў рамках дзяржпраграм або за кошт бюджэтных сродкаў.

Таксама змены мяркуюць прывядзенне ў адпаведнасць з новай рэдакцыяй адзінай Таварнай наменклатуры знешнеэканамічнай дзейнасці і адзінага мытнага тарыфу кодаў тавараў, уключаных у пералік, здзелкі з якімі юрыдычныя асобы і ІП абавязаны заключаць на біржавых таргах Беларускай універсальнай таварнай біржы.

Паводле БЕЛТА

23.09.2022 10:52