Штогод у Рэспубліцы Беларусь 15 сакавіка адзначаецца святочны дзень - Дзень спажыўца.

У 2024 годзе ў дзяржавах-членах Еўразійскага эканамічнага саюза дзень спажыўца праводзіцца пад дэвізам "Спажывец і прадпрымальнік: давер для развіцця" (адпаведная рэкамендацыя прынята на пасяджэнні Калегіі Еўразійскай эканамічнай камісіі ад 23 студзеня 2024 г. № 2 "аб тэматыцы сумесных мерапрыемстваў дзяржаў-членаў Еўразійскага эканамічнага саюза ў сферы абароны правоў спажыўцоў у 2024 годзе").

Тэма "Спажывец і прадпрымальнік: давер для развіцця" закліканая прыцягнуць увагу грамадства да праблем ўзаемадзеяння спажыўцоў і прадпрымальнікаў і ўмацавання прасторы даверу паміж імі. Аснова такой работы закладзена праграмай сумесных дзеянняў дзяржаў-членаў Еўразійскага эканамічнага саюза ў сферы абароны правоў спажыўцоў.

Даведачны:
Праграма сумесных дзеянняў дзяржаў-членаў Еўразійскага эканамічнага саюза ў сферы абароны правоў спажыўцоў прынята распараджэннем Еўразійскага міжурадавага савета ад 21 чэрвеня 2022 г. № 12. Праграма прадугледжвае штогадовае правядзенне работы па інфармаванні і асвеце насельніцтва Еўразійскага эканамічнага саюза па пытаннях абароны правоў спажыўцоў. Тэма такой працы вызначаецца штогод, пачынаючы з 2023 года, і замацоўваецца рэкамендацыяй Еўразійскай эканамічнай камісіі.

14.03.2024 11:19